کاوش موضوع سوکرالوز
صفحه اصلی
سوکرالوز
سوکرالوز (به انگلیسی: Sucralose) با فرمول شیمیایی C۱۲H۱۹Cl۳O۸ یک ترکیب شیمیایی با شناسه پابکم ۷۱۴۸۵ است؛ که جرم مولی آن ۳۹۷٫۶۴ g/mol میباشد.
سوکرالوز(۱٬۴،6-Trichlorogalactosucrose) تنها شیرینکننده بدون کالری است که از شکر مشتق میشود و ۶۰۰ بار از شکر شیرین تر است. جایگزینی۳ مولکول کلر سبب میگردد که سوکرالوز همانند شکر قابل شکستن ومتابولیزه شدن نباشد. بنابراین بدون تغییر و به سرعت از بدن عبور کرده و مادهای خنثی(inert) و ایمن (safe) در نظر گرفته میشود. (مدت زمان مطالعات ۲۰ سال میباشد).
سوکرالوز در سال ۱۹۷۶ توسط شرکت Tate & Lyle کشف شد و در سال ۱۹۹۸ توسط سازمان غذا ودارو ی آمریکا FDA تأیید شد و در حال حاضر در ۸۰ کشور شامل آمریکا، کانادا و استرالیا برای مواد غذایی جامد و نوشیدنیها مورد استفاده میباشد.
این ماده به راحتی در آب حل شده و به علت پایداری مناسب بهخوبی در پختوپز قابل استفاده میباشد.
سازمانهایی که سوکرالوز توسط آنها مورد تأیید قرار گرفتهاست:
۱- سازمان غذا ودارو ی آمریکا در سال ۱۹۹۸ (FDA)
2- JECFA(joint FAO&WHO expert committee on food additives) در سال ۱۹۹۹
۳-کمیته علمی غذای اروپا در سال 2000(SCF)
۴- سازمان ایمنی غذای اروپا(EFSA)... بیشتر در ویکی پدیا